Ревю: My girlfriend is a gumiho


Пекна слънце и лятото взе да ме зове неудържимо. Възползвайки се от хубавото време намалих гледането на сериали и напоследък не съм гледал почти нищо. Последният сериал , който гледах, беше My girlfriend is a gumiho, и поне от месец се каня да напиша ревюто, но все не остава време. Днес намерих малко свободно такова и реших да обясня, защо все още като видя кафяв цвят веднага се сещам, че това е цвят на кравичка и какво е усещането гаджето ти да е преродена лисичка с девет опашки.

Не знам, дали е заради лудницата наоколо или заради нещо друго, но взех да търся филми, които не ме натоварват и не изискват някаква сериозна мисъл от моя страна. Това сериалче, се оказа перфектното попадение – леко, ненатоварващо и някак си много чаровно и детинско. Историята е простичка до безобразие, но същевременно заснета и изиграна блестящо – симпатичен младеж, без да иска разваля, древно проклятие и освобождава заключената в картина лисичка, която приема човешки образ и и се влюбва в него. За да остане с любимия и да приеме човешки образ за постоянно, лисичката трябва да се раздели със своите девет опашки, които изчезват една по една при пълнолуние. Момчето, не е особено ентусиазирано от идеята, да има за гадже древна лисичка и прави всичко възможно да я разкара. Както обаче се случва често в живота, колкото по бягаш от нещо, толкова по те застига то. Незнайно и за него как, се влюбва в лисичката и става тя, каквато става.

В ролята на лисичката е безобразно чаровната Шин Мин А, на която много й отиват подобни роли. Имам чувството, че са писани специално за нея. Великолепната игра от нейна страна, се допълва и от партньора й И Сънг Ги който пък се справя много добре с ролята на леко стреснат и много влюбен в последсвие младеж. Другите персонажи не им отстъпват, но тези двамцата са блестящи. Химията между тях си личи от километри. Понеже Шин Мин А ми е любимка, ето и други сериали с нейно участие, където също прави страхотни ролиArang and the Magistrate, The Devil, A Love to Kill .

My girlfriend is a gumiho, е корейска продукция в 16 епизода, която си заслужава всяка минута, която ще му отделите да го гледате. Водят го романтична драма, но май повече към романтика клони.

Горещо препоръчвам.

П.С Има го в наличност в двете замунди, както и в Vbox.

Advertisements

One thought on “Ревю: My girlfriend is a gumiho

  1. Много интересно звучи, а историята ми е познта от някъде, това с опашките мисля, че съм го гледала в някакво детско филмче.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s